Nieuws enzo

ZIJN JE WEBTEKSTEN AAN REVISIE TOE?

Aan de visuele aspecten, functionaliteiten en navigatiestructuur van websites wordt veel aandacht besteed. De meeste sites zitten dan ook overzichtelijk in elkaar en geven een helder beeld van bedrijf of organisatie. Maar het succes van een website hangt van meer af dan alleen techniek en uiterlijk. Ook tekst en taalgebruik zijn heel belangrijk. Het valt regelmatig op, dat siteteksten niet altijd even zorgvuldig geformuleerd en geschreven zijn. En dat ook de indeling nogal eens geoptimaliseerd kan worden.

Verkeerd beeld
Natuurlijk, het gaat eerst en vooral om de inhoud. Maar taal-, grammatica- en spelfouten, onduidelijkheden, wolligheid en stroeve zinsconstructies geven een verkeerd beeld van bedrijf of organisatie en maken een slordige indruk. Bovendien verliest de inhoud ermee aan overtuigingskracht en geloofwaardigheid.

Professionele eisen
Wil je er zeker van zijn, dat je siteteksten aan alle professionele eisen voldoen? Dat ze herkend en gewaardeerd worden door de zoekmachines? En dat je geen slordigheden, fouten en onvolkomenheden over het hoofd hebt gezien? Als ervaren tekstschrijver kijk ik kritisch naar zinsbouw, helderheid, spelling, grammatica, interpunctie en indeling. Waar nodig redigeer en corrigeer ik, zonder de inhoud geweld aan te doen.

Extra overzichtelijk
Na mijn kritische blik beschik je over correcte, doeltreffende en prettig leesbare siteteksten. Waar nodig extra overzichtelijk gemaakt door het toepassen van koppen, subkoppen en opsommingen. Zo kunnen je bezoekers snel vinden wat ze zoeken. En je biedt niet alleen een inhoudelijk goed verhaal, maar laat ook zien dat je bedrijf of organisatie op elk terrein zorgvuldig te werk gaat.